Skip to main content

Historisk Spejderlejr i pinsen

 om befrielsen i 1945

Her er en unik mulighed for at tage på vintage-spejderlejr over 3 dage. VintageSpejd sender spejderne tilbage i tiden i anledning af 75-året(nu 77-året) for Danmarks befrielse, hvor I kommer til at opleve, med aktiv deltagelse, hvad spejd var dengang og hvordan spejderne blev brugt i et samfund påvirket af en verdenskrig, på tværs af korps. 

TimeWinder har sat rammerne for en spænden og unik måde at lave spejderlejr på, med masser af historiske deltagere og rollespil, veteranmaskiner og involverende fremvisninger, som vi glæder os at dele med jer. 

 

Kom og vær med, når vi rejser tilbage til lige før befrielsen i 1945  

VintageSpejd vil give jer indsigt i hvem I er som spejdere og som individ vil du kunne få afsæt i historien og tage oplevelserne og erfaringerne med dig. Som spejdere få indsigt i, at være med til at forme det samfund som vi lever i og forholde jer aktivt til hvad spejd for dig er i fremtiden.  

TimeWinder leverer en helt unik og yderst autentisk kulisse til lejren. Spejderne vil møde alt lige fra ægte dampmaskiner, automobiler og personer fra tiden omkring Anden Verdenskrig. Lejrstaben samarbejder desuden med historiske reenactere og museer om at skabe yderst autentiske rammer og opgaver for lejrens deltagere.  

Orienter dig bagud - bevæg dig fremad!  

Se billeder fra Vintage spejderlejren i 2018 - SPEJDERNES HJÆLPEKORPS 1944

Der skal lyde en stor tak for hjælp med research og udlån af materiale til: 

Spejderstaven: Stenlændernes Spejdermuseum

Nordjysk SpejdermuseumNordjysk Spejdermuseum