Gå til hoved-indhold

Dampmaskiner på TimeWinder

***Træffets særkende – damp***

På TimeWinder er adelsmærket dampdrevne køretøjer og maskiner. Der eksisterer ikke mange af disse fordums stolte maskiner, men kom og oplev den eneste danskejede fuldstørrelse damptraktor ’Laura’ hos TimeWinder i pinsen. Passionerede entusiaster har holdt live i maskinerne og de fremvises i fuldt vigør med røg og damp. Dampmaskinen er en vigtig medspiller i hele den industrielle revolution og der er ikke mange andre steder i norden disse tonstunge kæmper kan opleves ”live”.

Allchin ½ skala model. 2007

Damptraktoren "Lillebror" er en danskbygget kopi i halv størrelse af den engelskbyggede landbrugstraktor af mærket: Allchin. Den originale maskine findes stadig bevaret og i køreklar stand i England. Allchin "Royal Chester" er bygget i 1925 som en landbrugstraktor. 

Modellen her er bygget af en dansk smed, Erik Rothmann. Maskinen blev færdig i 2007 og Erik byggede på den i hele 28 år! Til gengæld fremstillede han alle delene selv. Maskinen ejes i dag af familien Lindkilde.

I dag søndag d. 28/5 er det muligt at tage med på en sejltur med det gode skib Skjelskør, fra Frederiksværk Industrihavn.

Køb billetten "HER"

og tag bussen fra TimeWinders festival plads.

Bussen kører fra pladsen kl. 1100, 1300 & 1500.

Selve sejlturen varer ca. 1 time og går forbi TimeWinderpladsen hvor hele skuet vil kunne opleves fra vandsiden. Man er retur på TimeWinder-pladsen ca. 1½ time efter den angivne afgangstid. Der kan være køligt ude på fjorden, så vindjakke anbefales. Madkurv må gerne medbringes.

S/S Skjelskør

S/S Skjelskør er bygget i 1915 på J. Ring Andersens Staalskibsværft på Frederiksøen i Svendborg, til ruten mellem Skælskør og øerne Agersø og Omø. 

Skibstype: Isforstærket last og passagerskib. Klasse: Bureau Veritas. Fra september 1963 Direktoratet for Statens Skibstilsyn, senere Søfartsstyrelsen. Tonnager: 49,25 BRT - 20,36 NRT. Målt i 1964. Fart: ca. 9,5 knob. Dødvægt: 17 tons. Deplacement fuldlastet: 83 tons.

Skibet ejes og drives i dag af Foreningen til gamle Skibes Bevarelse. www.dampskib.dk. Til daglig ligger skibet i Frederikssund. 

Dampskibet S/S Skjelskør sejler i pinsedagene og der er transport til skibet fra pladsen.