Skip to main content

Nyheder

TimeWinder 2021 aflyses!!

TimeWinder må trække stikket til årets event. Nostalgidagene på Grønnessegaard i pinsen 2021 aflyses

Pressemeddelelse:

 

TimeWinder må trække stikket til årets event

Nostalgidagene på Grønnessegaard i pinsen 2021 aflyses

 

Efter nattens politiske forhandlinger og den nu vedtagne genåbningsaftale af 6. maj som også rummer beslutning vedr. større forsamlinger, melder TimeWinders eventchef, Søren Lindkilde nu ud, at løbet er kørt for det årlige pinseevent på Grønnessegaard Gods.

 

Der var ellers lagt op til nogle spændende dage i historiens vingesus med rekordmange tilmeldte udstillere, der nu må skuffes. Dertil havde de frivillige brugt Corona lockdown-året i 2020 på at udvikle nye koncepter bl.a. en Ford T køreskole og en lummer ’Cabaret’ med inspiration fra 1920’ernes Københavner-smugkroer samt ikke mindst tilblivelsen af replicaen af V3 – modstandsbevægelsens pansrerede mandskabsvogn fra 2. verdenskrig, bygget i Frederiksværk i 1945 og nu som kopi i 2021, og som skulle have haft sin ”ilddåb” på årets TimeWinder.

 

’Det er ikke til at bære’, fortæller Søren Lindkilde. ’Vi havde virkelig gjort os umage for at levere et trygt event i Cornaens tegn der gik langt videre end retningslinjerne foreskrev. Og med de store udendørsarealer på Grønnessegaard Gods  til at huse en relativ begrænset daglig publikums belastning troede vi rent faktisk at alt var godt. Tilmed var der indhentet hjælp fra det lokale Frederiksværkfirma E-secure  til alt hvad der måtte ønskes af corona-kontrol i indgange og på pladsen. Så det er med stor ærgrelse, at der nu må aflyses.

 

Komiteen bag TimeWinder nostalgidage valgte i slutningen af marts at fastholde datoerne i pinsen efter opfordring fra Kulturministeriet om at planlægge med forsigtig optimisme og med det mål at sikre gode og afvekslende kulturtilbud til de oplevelseshungrende danskere også i den tidlige del af sæsonen. Desværre udfordrer Coronavirus stadig mulighederne for at gennemføre større events og først forrige fredag udkom den nedsatte ekspertgruppes rapport med anbefalinger til politikerne vedr. større arrangementer og forsamlinger. Den rummede desværre ikke plads til optimisme for folkene bag TimeWinder. Et sidste spinkelt håb var at en politisk beslutning ville indeholde lempelser i forhold til rapporten navnlig omkring overnatning på pladsen samt antal deltagere, men politikerne lod vente på sig og først i nat kom den aftale som desværre umuliggør gennemførelsen af TimeWinder Nostalgidage 2021.

 

Næste TimeWinder afholdes i pinsen 2022

Beslutningen om aflysningen har været udsat til det senest tænkelige men med mindre end 20 dage til pinse er der ikke mere at komme efter. Det enorme planlægningsarbejde foreningen bag TimeWinder har lavet må nu komme i godteposen til TimeWinder Nostalgidage 2022. ’Vi skal lige slikke sårene og dertil vil vi bruge de kommende dage på at takke vores frivillige, samarbejdspartnere, sponsorer, udstillere og ikke mindst de gæster, der trods oddsene har købt billet for at støtte op om dette unikke arrangement,  slutter Søren Lindkilde.

 

TimeWinder refunderer købte billetter eller tilbyder at de, der vil støtte eventen, kan beholde billetten som vil være gyldig til Nostalgidagene i 2022.