Nyheder
Invitation til IH træf på TimeWinder 2022
Igen i år har Scandinavian IH valgt at holde deres internationale træf for køretøjer af mærket International Harvester (IH) på TimeWinder.
International Harvester 1210 Travelall 4WD - 1973 på TimeWinder 2019. Foto: Morten Kirk
Invitation til IH træf på TimeWinder 2022
Igen i år har Scandinavian IH valgt at holde deres internationale træf for køretøjer af mærket International Harvester (IH) på TimeWinder.
International Harvester, som mange kender fra produktionen af landbrugsmaskiner og traktorer begyndte produktionen af biler i 1927.
Ret tidligt valgte man at satse på erhvervs køretøjer, lastbiler og pickups, som komplementerede deres kunders behov for transport fra gårdene.
De første biler kom til Danmark sidst i tyverne og i mange år fremover var IH en stor spiller på det danske lastbilsmarked. Mange vognmænd kørte IH, men også kommuner og især brandvæsenet havde stor glæde af IHs stærke biler.
I anledning af 50 års jubilæet for deres bilproduktion i 1957 introducerede IH en jubilæums model, som også fandt vej til det skandinaviske marked. Bilerne kom i starten i store trækasser og blev samlet til det danske marked i Horsens og København. I tredserne var de store lastbiler, Loadstar og Fleetstar med til at bygge de første motorveje og varebilerne var kendte i gadebilledet.
Tilmeld som udstiller med IH
IH var en fremsynet bil producent, som var langt fremme i deres udvikling af nye ideer. F.eks leverede de ambulancer til Falck i i 1961 med diesel motorer. De havde ikke diesel motorer på programmet på det tidspunkt, men hos IH i Danmark monterede man D-301 diesel motorer, som ellers kom fra bulldozere og lastbiler, i ambulancerne.
Som den første amerikanske bil producent indtroducerede IH en fungerende diesel motor i Scouten i halvfjedserne, men IH mistede markedsandele. De var engang den tredie største på det lette lastbilsmarked men blev overhalet af Dodge som havde den bedste markedsføring. IH solgte fortrinsvis deres biler fra forhandlere som lå i udkanten af byerne og som havde fokus på erhvervskunderne.
IH gennemgik en hård tid op gennem halvfjedserne. Benzinkrisen gjorde pludselig benzin biler dyre at køre i og selv i USA kunne deres varebiler ikke længere holde fast i køberne. I 1975 stoppede IH produktionen af pickups og varebiler og omkring 1980 solgtes deres sidste SUV, IH Scout.
Fagforeningerne krævede samme fordele som arbejderne havde hos de store bilproducenter. IH kom ud i fyringsrunder og strejker som tvang dem til at sælge de divisioner fra, som de kunne sælge. For bilerne gjaldt det aksel fabrikken som solgtes til Eaton.
i 1984 begyndte rygterne at svirre omkring et salg af IHs traktor og landbrugs division til Tenneco og 26 november kunne man melde ud at Tenneco overtog IH. Tilbage var kun lastbils divisionen. Ikke engang navnet IH måtte man beholde. Fremover hed IH Navistar International.
Navistar International gik en hård fremtid i møde. Heldigvis havde IH udviklet en V8 diesel motor som de producerede og solgte til Ford. Det gav Ford en diesel motor til deres pickups. 6.9 L og 7.3L motorerne kom også i Navistars egne lastbiler i mellemklassen. Ved målsigtet at satse på lastbiler klarede Navistar sig igennem krisen. Et par store militær kontrakter hjalp dem også på vej. I dag er Navistar blandt de store lastbils producenter i USA under navnet International Trucks. Vi er mange som håber på at de vil begynde at lave pickups igen, men til dato er de mindste lastbiler dog stadig med en totalvægt over 6 .
Har du lyst til at se historien om en fantastisk bil så kom forbi vores stand på TimeWinder
